Blog

8 ok, amiért imádják a szülők a tipegő hálózsákot

2024.05.20 09:51
8 ok, amiért imádják a szülők a tipegő hálózsákot

Az alábbi blogbejegyzásben több szülő tapasztalata alapján tudhatsz meg mindent arról, hogy miért válaszd a tipegő hálózsákot gyermeked számára. Melyek azok az élethelyzetek, amelyekben segítséget nyujthat egy tipegő hálózsák.

Egész éjjel forgolódik?

 

Ki- és betakarózik megállás nélkül? A legkisebb nesz hatására felébred? Akkor is éhes, mikor fizikai képtelenség lenne? Megkezdődött a fogzási időszak? Ha ennek csak agy része is előfordul nálatok, a nyugtalan alvás számodra garantált: kialvatlanság, fáradtság, levertség, így elég nehéz mosolyogva helyt állni a mindennapokban (a férjed bezzeg pedig szemrebbenés nélkül horkol mellettetek – vagy akár a másik szobában).

Hidd el, ha valaki, akkor én aztán igazán átérzem a helyzeted 3 gyermek, és így több száz álmatlan éjszaka után már volt alkalmam (sajnos) tapasztalatot gyűjteni a témában: Volt olyan, hogy fogzáskor kisfiamnál 5 fog bújt ki szinte párhuzamosan, vagy a mozgásfejlődés következő fokozatainál magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a forgolódás. Egy idő után úgy éreztem, hogy minden egyes perc, amit NAPPAL pihenéssel tudok eltölteni kincset ér, hiszen kizárólag abból tudsz energiát meríteni az újabb ÉJJELI kihívások leküzdésére.

Hihetetlen, de néha van, hogy életünkben legnagyobb kihívásokra válaszul csupán 1-1 kis változás tudja a megfelelő megoldást tálcán szállítani: Nálunk a tipegő hálózsák iszonyatosan nagy segítség volt az éjjeleket problémássá tevő akadályok leküzdésében.

Más anyukákkal történt beszélgetések után pedig be is igazolódott: nem vagyok ezen véleményemmel egyedül. Oké, nyilvánvalóan garancia nincs, de tény, hogy mindenkinél nagyban járult hozzá az éjszakák nyugalmához a tipegő hálózsákban történő altatás.

 

De miért is lesz az jobb Nektek, ha a gyerkőc tipegő hálózsákban alszik?

 

  • Legkisebb gyermekem még most is a mozgásfejlődés elég aktív szakaszában van, ezért folyamatosan mocorog, a kiságy egyik végéből a másikba költözik folyamatosan, akár többször is egy éjszaka. (Van, hogy csak úgy feláll a kiságyban!) Ilyenkor nagyon praktikus a tipegő hálózsák, mert nem akadályozza a mozgásban, nem esik el benne. Bármikor pozíciót tud váltani a kiságyban, úgy ahogy neki az a legkényelmesebb, anélkül, hogy egy sikertelen próbálkozás miatt nyűgös hiszti kíséretében jelezné számomra, hogy ehhez neki segítségre lenne szükségé.

 

  • A fogzás megkezdődésekor fordult elő többször, hogy csak az ölemben tudott visszaaludni, ilyenkor sem kellett a takarót keresgélni, hiszen a pihe puha hálózsák körülölelése folyamatosan biztosított volt.

 

  • Nekem is segít a tipegő hálózsák abban, hogy a fejemben kevesebb dolog kavarogjon éjjelente, ne keljen arra riadtan felkelnem, hogy vajon kitakarózott-e a gyermekem, ha igen megfázott-e… (A múltban bizony volt rá példa)

 

  • Az én gyerekeim sosem szerették a zoknit, folyton azon ment a hiszti, hogy a lábujjukat piszkálja a zokni lábújnál lévő, elvarrt része, így természetesen éjjel sem akartak sosem zoknit hordani. Ilyenkor nagy segítség volt a tipegő hálózsák praktikus, kamáslis része, melynek köszönhetően mikor elaludtak a gyerekek csak befedem a lábukat a kamáslival és kész is volt a dolog.

 

  • Reggel nyugodtan ki tudjuk vinni gyermekünket a nappaliba az ölünkben, a nélkül, hogy takargatnunk kelljen az éppen aktuális pléddel, amit ilyenkor persze nem találunk. Meg tudjuk tartani a reggeli szokásainkat együtt, amikor is gyermekem az ölemben fekve kezd magához térni az éjszakai alvás után. Így ilyenkor jut arra is egy kis idő, hogy forrón igyam a korábban már mindig szokás szerint kihűlt kávémat????

 

  • Amikor utazunk, pl. repülőn szívesen használom, kevés helyet foglal, és ugyan úgy tud benne kúszni, mászni a gyermekem a sorok között, ahogy akar, melynek ideje alatt nekem nem kell azon izgulni, hogy vajon kint van-e a dereka, megfázik-e a légkondi miatt, ha pedig aludni akar, megint nem kell semmilyen takaróval szenvedni.

 

  • De bárhova is érkezel utazást követően (legyen szó akár a nagyszülőkről, vagy egy családi nyaralásról), nem szükséges gyermeked számára külön takarót és huzatokat csomagolni, illetőleg ezeknek a tisztításával szenvedni. (Simán előfordulhat, hogy a „kedvencét” szeretné, tehát a „majd kapunk ott majd valamit” nem feltétlen opció – legalábbis nálunk volt ilyenre példa többször is).

 

  • A tipegő hálózsák tisztítása könnyű, nincs szükség extra erőfeszítésekre, gyorsan szárad (Ellentétben az ágynemű, takaró kombinációval (ahol a le- és felhúzás, szárítás egy jóval időigényesebb és körülményesebb folyamat)

 

 

A fent leírtak alapján, határozottan állíthatom, hogy számunkra a tipegő hálózsák nagyban járult hozzá anya és gyermekének nyugodt éjszakájához (nem kis pozitív befolyással így a pozitív nappalokra is). Nekünk bevált, és nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, aki hasonló problémákkal szembesül nap, mint nap.

 

Ha még nem próbáltátok a tipegő hálózsákot, és valami egyszerű, de hatásos megoldást kerestek a nyugodt éjszakékért, akkor itt az idő, és adjatok magatoknak egy esélyt, tapasztaljátok meg ti is, hogyan tudja megkönnyíteni kisgyermekes mindennapjaitokat is úgy, mint ahogy nekünk is tette.

 

Amennyiben felkeltette a dolog az érdeklődésed, és szívesen kipróbálnátok egyet (legyen szó akár nyári, nagyobb melegben hordható, vagy hidegebb szobás verziókról), akkor látogass el honlapunkra, nézz szét, és válogass kedvedre tipegő hálózsákjaink között.