Blog

Ezt érdemes tudnod a Peggy Baby színkódokról

Judit
Judit
2024.06.22 09:25
Ezt érdemes tudnod a Peggy Baby színkódokról

Ebben a bejegyzésben leírt trükk segítségével Te is játszi egyszerűséggel tudsz úgy keresni a Peggy Baby termékek között, hogy pillanatok alatt megtaláld a színvilágban és/vagy mintázatügyileg egymáshoz jól passzoló darabokat.

Ez volt a probléma

2024. tavaszán vettem át Peggytől a márkát, de már az azt megelőző időszakban feltűnt, hogy elég nezézkesen lehet kikeresni a webshopban olyan termékeket, melyek egymáshoz színben jól passzolnak, sokszor csak az előre elkészített szettekből lehetett választani, vagy Peggyvel kellett egyeztetni a kérdéshez kapcsolódóan.

A shop átvételekor adta magát a dolog, hogy egy olyan rendszert alakítsak ki, melyben azok, akik hozzám hasonlóan szembetalálták magukat a problémával, egy egyszerű, de nagyszerű megoldást kapjanak.

 

Sikerült megvalósítani a trükköt

Örömmel osztom meg veled, hogy a dolog sikerült: Minden egyes jelenleg kapható Peggy Baby termék egy előre definiált rendszerben kapja meg a saját színkódját, mely a cikkszámban, és a termék paraméterei között is leképezésre kerül.

Ezáltal kapsz egy nagyon jó lehetőséget arra, hogy olyan szetteket állíts magadnak össze, amilyet csak szeretnél.

Ez a színkód nem kimondottan a színre vonatkozik, hanem lényegében a szín/mintázat kombinációjára, de a legegyszerűbb, ha mutatom, hogy mire gondoltam:

AB1 dinó és AB2 dinó

A fenti képen a gyerkőc dinós sapit, sálat és buggyos nadrágot visel. Az AB1 színkód lényegében a kék alapon sárga dinoszauruszos irányzatot képviseli, így az AB1 színkódot a keresőbe írva egyszerűen ki lehet listázni az összes olyan terméket, amely hozzá hasonló jegyeket hordoz.

Érdekesség, hogy a dinós cuccokból (ez nincs minden színkódnál így, de több helyen előfordul) készítettünk nektek egy másik változatot is, ahol a kékes színvilág egy rozsda alapszínnel van kiegészítve, ezt AB2-nek neveztük el, és az előző bekezdésben írtaknak megfelelően segítségével lehet keresni/listázni.

Ha az alábbi két linkre klikkelsz, akkor meg tudod nézni mindkét példát: AB1 dinó és AB2 dinó

 

Minden egyes termékünk esetén hasonlóan működik a dolog, még 2 példát mutatnék:

  • AF1 és AF2 népmese, előbbi setén a szürke alapon rózsaszín mintázat a meghatározó, mig utúbbi egy erős pink alapszínnel van kiegészítve
  • Ha téged a pöttyös termékek érdekelnek, akkor BE1, BE2, BE3, BE4, BE5, vagy akár a BE6-os színkód érdekelhet: mindegyik pöttyös, de némelyiken kicsit más a pöttyök mérete, vagy eltér a színvilág.

A fent említett AF1 esetén kilistázásra kerül számodra minden termék: buggyos nadrág, tipegő hálózsákok, fejpánt, csomós és csősapkák, sapka, sál, nyálkendő: nincs is ennél többre szükség, hogy egy olyan szettet tudj magadnak összeállítani, amilyet csak szeretnél!

 

Hogyan tudod alkalmazni az olvasottakat? 

A nap világosságánál is egyszerűbben: netezz akár mobilon, tableten, vagy számítógépen: egy tetszőleges terméklapon legörgetsz, és megnézed, hogy mi a vonatkozó színkód. Ezt a színkód mezőben is látod a paraméterek között, illetőleg a cikkszám közepén is (mindig két betű és 1 szám, pl AD1) láthatod.

Ha ez megvan, akkor a képernyű jobb felső sarkában (számítógépen) megtalálható keresőmezőbe, avagy mobilon a jobb felső sarokban megtalálható nagyító ikonra történő kattintást megjelenő keresőmezőbe simán beírod a színkódot, kisbetű/nagybetű nem számít, majd nyomsz egy entert/továbbot.

 

Számítógépen, böngészőben:

Számítógépen

 

Mobilon:

mobilon

És Voilá! Máris megkapod azon termékek listáját tokkal-vonóval, melyek téged az adott színkód alapjén érdekelhetnek - ahogy a fenti képen is látható volt.

 

További tudnivaló

Egy adott színkód, példa kedvéért BA1 mondjuk világos alapszínen fekete biciklis mintázat, ez nem jelenti azt, hogy megkapod az összes terméket, ami hasonlóan világos, vagy fekete, vagy biciklis. Simán előfordulhat, hogy mondjuk van egy csíkos sapka, ami mondjuk nem biciklis, viszont fekete fehér, a színkódja pedig DC2.

Ismétlem, a színkód tehát nem azt jelenti, hogy az összes adott színvilágú terméket kilistázod, hanem azt, hogy az összes hasonló szín/mintázatú, adott esetben megegyező anyagokból készült rokonterméket kapod meg kilistázásra.