Blog

A gyerekek egészséges fejlődéséhez nélkülözhetetlen

2023.10.19 16:35
A gyerekek egészséges fejlődéséhez nélkülözhetetlen
Az omega-3-at a felnőttek esetében csak egészségügyi csodaként szokás emlegetni. Szülőként azért szedem, mert a gyerekeim miatt is egészséges akarok lenni. De milyen előnyei vannak a gyermekeknek szánt omega-3 étrend-kiegészítőknek? Közismert, hogy az omega-3 jótékony hatással van a gyermekek agyi fejlődésére minden fejlődési szakaszban. Emellett a kutatások azt is kimutatták, hogy az omega-3 hatékonyan támogatja a gyermekek általános növekedését és fejlődését.

 

Melyek az omega-3 előnyei?

Felmerülhet tehát a kérdés, hogy melyek az omega-3 előnyei? Az omega-3 döntő szerepet játszhat a gyermekek jó szellemi állapotának támogatásában, ami befolyásolhatja gyermekeink növekedésének minden vonatkozását. A kutatások szerint az omega-3 zsírsavak hozzájárulnak a gyermekek normális agyi fejlődéséhez1 és működéséhez.

Omega-3 a gyermekek agyi fejlődéséhez     

A testmozgás és az általános jó közérzet az omega-3 mellett elengedhetetlen a gyermekek agyának fejlődéséhez. Az omega-3 zsírsavaknak a gyermekek fejlődésében betöltött szerepét vizsgáló tanulmányok szerint az omega-3 zsírsavak javíthatják a gyermekek agyműködését. Ez pedig igen jó hír! Az omega-3 zsírsavak különösen hatékonyak a gyermekek agyi fejlődése szempontjából, különösen a tanulás és a memória terén. További kutatások pedig arra engednek következtetni, hogy az omega-3 segít a gyermekeknek koncentrálni. Ha a gyerekek képesek koncentrálni és sikeresen teljesíteni az osztályteremben, sok akadály hárul el, így jól érzik magukat az iskolában, ami javíthatja a közérzetüket.

Kids-development-3.jpeg      Kids-development-4.jpeg

A gyermekek DHA-bevitele nélkülözhetetlen az agyuk fejlődéséhez

Ha a gyermekek DHA-t (dokozahexaénsavat) fogyasztanak, ami az omega-3 egyik fajtája, az csodákra képes az agyi fejlődésük terén. Egy 33 fiú részvételével végzett kisebb, 8 hetes vizsgálat napi 400-1200 mg DHA-t a prefrontális kéreg fokozott aktivációjával hozta összefüggésbe – az agynak ez a területe felel a figyelemért, az impulzusokért, az irányításért és a tervezésért2. Ezek az omega-3 által támogatott funkciók létfontosságúak a gyermekek agyi fejlődése és szocializációja szempontjából. Az agy fejlődését szolgáló DHA nem egy elszigetelt jelenség: ha egészséges adag omega-3-hoz jut a gyermekek fejlődő agya, az hatással lehet a mindennapokban a kapcsolataira és a tapasztalataira. A DHA különösen hatékonyan támogatja a gyermekek agyának fejlődését, ami lehetővé teszi, hogy a gyerekek a fejlődésük kulcsfontosságú szakaszaiban is stabilak legyenek.

Omega-3 és a gyermekek viselkedése

Ahogyan szárnyaikat bontogatják és megismerkednek a velük egykorú gyerekekkel, az elegendő omega-3 bevitele jótékonyan fog hatni a gyermekek normális növekedésének és általános fejlődésének támogatására. Az egészséges gyerekek az osztályteremben és azon kívül is jól érzik magukat. Ha több D-vitamint fogyasztanak a gyermekek, annak több előnye is van, hiszen ezzel a növésben lévő testüknek nyújtanak további támogatást, valamint erősebbé válik az immunrendszerük is. Ez rengeteg energiát adhat a szaladgáláshoz, illetve azt jelentheti, hogy kevesebbszer hiányoznak az iskolából. A D-vitamin az agy és a szem egészségét is támogatja – mindkettő létfontosságú a gyermek általános fejlődése szempontjából. Annyira sok a látnivaló és a tanulnivaló!

Omega-3 a gyermekek koncentrációjához

Még a felnőttek is küzdenek azzal, hogy a világban megjelenő számos zavaró tényező miatt képtelenek koncentrálni, így nem csoda, hogy a gyerekeknek még nehezebb a dolguk. Ha az iskolai környezetet vesszük alapul, az omega-3 javíthatja a gyermekek koncentrációját és agyi fejlődését, ami hatással van a tanulási és barátkozási képességükre. Végső soron az omega-3 étrend-kiegészítők javíthatják a koncentrációt, ami nagy segítség az osztályteremben zajló izgalmas tanuláshoz.

Kids-development-5.png

A D-vitamin előnyei a csecsemők számára

A csecsemőknek szánt D-vitamin segít megelőzni a vitaminhiányt, ami minden korcsoportot érint. Az angolkór (a csontlágyulás), a fájdalmak és a törések mind arra vezethetők vissza, hogy a gyermekek nem jutnak elegendő D-vitaminhoz. Ezért fontos a D-vitamin megfelelő adagolása (különösen csecsemők esetében). A csecsemők számára az omega-3 mellett a D-vitamin is alapvető fontosságúnak bizonyult a korai fejlődéshez. Tudjuk például, hogy a gyermekek megfelelő D-vitamin-és omega-3-bevitele egyaránt jótékony hatással van a gyermekek agyának és csontozatának fejlődésére. A CDC a 12 hónaposnál fiatalabb csecsemők számára napi 400 NE D-vitamin adagolását ajánlja, majd pedig 12 hónapos kortól a gyermekek esetében a D-vitamin napi adagja 600 NE-re emelkedik.

A gyermekek D-vitamin-bevitele: előnyök és adagolás

A gyermekek aktívak és tele vannak energiával, ezért az erős csontozat elengedhetetlen a folyamatos növekedésük és a mindennapi tevékenységük támogatásához. A digitális korban hajlamosabbak vagyunk a mozgásszegényebb életmódra, emiatt pedig nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő mennyiségű D-vitamin adagolásának fontosságát gyermekkorban. A gyermekek számára megfelelő mennyiségű D-vitamin adagolása kulcsfontosságú, mert létezhet olyan is, hogy valaki túl sok D-vitamint fogyaszt.

Milyen omega-3 étrend-kiegészítőt válasszunk? Amelyik megfelel a gyermekeknek!

Hogyan válasszuk ki a gyermekek számára megfelelő omega-3 étrend-kiegészítőt? Számos tényezőt kell figyelembe venni: Megbízható a márka? Megfelel a D-vitamin feltüntetett mennyisége gyermekek számára? Szeretni fogják a gyerekek? A Zinzino mindezeket a szempontokat figyelembe vette. BalanceOil Tutti Frutti elnevezésű forradalmi Balance étrend-kiegészítőjüket, amely polifenolokban és omega zsírsavakban is gazdag, molekulárisan tesztelték, hogy ne legyenek benne toxinok, illetve hogy biztosítsák a frissességet, a biztonságot és a tisztaságot, amelyben megbízhatunk. Annak érdekében, hogy a gyermekek megfelelő mennyiségű omega-3-hoz és D-vitaminhoz jussanak, a szülők számára elérhető a BalanceTest, amelynek segítségével az életkornak megfelelő célértékek elérhetők. Sőt, van egy D-vitamin teszt is a D-vitamin szintjének ellenőrzésére. Az omega-3 és a D-vitamin étrend-kiegészítők nemcsak a kisgyermekek és a felnőttek, hanem a csecsemők számára is ajánlottak. A gyerekekre szabott ízesítés és adagolás segít, hogy a gyerekek elegendő omega-3-hoz jussanak, mivel testtömeg-kilogrammonként többre van szükségük, mint a felnőtteknek. A legfontosabb, hogy a BalanceOil Tutti Frutti ízét a gyerekek is elfogadják, és még a legválogatósabbak is imádják. Csak kérdezd meg az én gyerkőcömet! Ha beiktatjuk az omega-3 zsírsavakat gyermekeink étrendjébe, továbbá biztosítjuk, hogy elegendő D-vitaminhoz jussanak, azzal egyszerű megoldásokat találtunk egy olyan világban, ahol rengeteg a kihívás.